Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, dişler üzerinde yer alan lekelenmeleri, sararmaları ve renklenmeleri gideren bir diş hekimliği uygulamasıdır. Diş beyazlatma işlemleri, klinik ortamda uygulanan ofis tipi beyazlatma ve evde kişilerin kendilerinin uygulayabileceği ev tipi beyazlatma olarak ikiye ayrılır. İyi bir beyazlatma işlemi ancak uzman bir diş hekimi tarafından ofis tipi beyazlatma yapılarak sağlanmaktadır.

Diş Beyazlatma Öncesi Neler Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi yapılmadan önce, dişlerin üzerinde katman olarak yer alan diş taşı, plak ve tartarlar dişten uzaklaştırmalıdır. Bu işlemler dışında ağız sağlığı açısından varsa kanal, dolgu ve diş çürükleri gibi rahatsızlıkların beyazlatma işlemine başlamadan önce bitirilmesi gerekir.

Diş Beyazlatma Zararlı Mı ?

Diş beyazlatmanın uzman bir diş hekimi tarafından uygulandığında herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Dışarıda raflarda satılan diş beyazlığı vadeden ürünlerin ise hekim gözetimi olmaksızın kullanımı durumunda çeşitli zararlar söz konusu olabilmektedir. Bu noktada dişlerinizin sağlığı açısından, bu işlemlerin bir diş hekimi tarafından yapılması en doğru seçenektir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Neler?

Diş beyazlatma yöntemleri ofis tipi ve ev tipi olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Size en uygun diş beyazlatma yöntemi ilk muayene sonrası belirlenmektedir. İnegöl Ortodonti Kliniği olarak hasta ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup dişlerinize en uygun tedavi seçeneği noktasında sizleri bilgilendirmekteyiz.

Ofis Tipi Beyazlatma

Ofis tipi beyazlatma diş kliniklerinde lazer ile uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bu tedavi ev tipine göre daha iyi sonuçlar vermektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi şu aşamalarla yapılmaktadır;

  • Beyazlatma işlemi öncesi ağız içerisi izole edilerek hazırlanır.
  • Daha sonra beyazlatma ajanının diş etlerinize zarar vermemesi için, diş etlerinizin diş ile birleştiği noktalara bir bariyer görevi görmesi amacıyla koruma jeli uygulanarak mavi bir ışık ile bu jel sertleştirilir.
  • Hazırlanan beyazlatma ajanı diş yüzeylerine sürülerek dağıtılır.
  • Diş yüzeylerinde yer alan beyazlatma ajanlarının tetiklenmesi için ağzınıza 15 dakika süre ile lazer ışınları verilir.
  • Lazer sonrası, diş yüzeylerine diş beyazlatma ajanları ağızdan tamamen temizlenir.
  • Diş hekimi dişlerinizin beyazlama derecesine göre bunu 2 veya 3 kez tekrarlar.
  • Son aşamada diş etlerinde yer alan koruma jeli kaldırılarak ağız içerisi stabil hale getirilerek diş beyazlatma işlemi tamamlanır.

Ev Tipi Beyazlatma

Ev tipi beyazlatma diş hekimi tavsiyesiyle kişinin kendi kendine yapabileceği bir uygulama tipidir. Çoğunlukla daha az beyazlatma ihtiyacı olan hastalar için uygun bir seçenek olabilmektedir.

Ev Tipi Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Ev tipi beyazlatma işlemi şu aşamalarla yapılmaktadır;

  • Diş hekimi hastanın alt ve üst çene ölçülerini alarak ona en uygun şeffaf plağı laboratuvar ortamında ürettirir.
  • Diş renginin planlan açılma düzeyine göre ev tipi beyazlatma konusunda hasta hekim tarafından detaylı bilgilendirilir.
  • Hasta diş hekiminin direktiflerine uygun olarak şeffaf plak içerisine beyazlatma jeli sürerek günde en az 4 saat olmak kaydıyla 2 hafta süreyle plağı dişlerine yerleştirir.
  • Uzun süreli kullanım neticesinde diş rengi belli bir oranda açılarak beyazlama sağlanır.

 

Diş Beyazlatma Ağrılı Bir İşlem Midir?

Diş beyazlatma işlemi esnasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Ağız ve diş sağlığı için uygulanan tedaviler bakımından diş beyazlatma uygulaması en ağrısız tedavilerin başında gelmektedir.

İnegöl Ortodonti Kliniği olarak diş beyazlatma işlemlerinde son teknoloji ekipmanlar kullanarak size istediğiniz gülüş rengini vermekteyiz. Ücretsiz randevu almak için bize iletişim kanallarımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hızlı Randevu Formu