Çene kemiğindeki diş kayıplarına bağlı oluşan boşluklara yerleştirilen yapay diş köklerine implant denir. İmplantların üzerine ise hastaya uygun olarak tercih edilen diş protezleri yerleştirilmektedir.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı titanyumdan yapılan ve yapay diş kökü görevi görerek protez dişleri destekleyen yapılardır. Tıbbın gelişmesiyle beraber doğal diş yapısına en yakın şekilde üretilen implantlar, son derece estetik ve dayanıklı ürünlerdir.

Diş implantları sabit protezlerde veya çıkarılabilir diş protezlerinde kullanılabilir. Aynı zamanda çeneye implant yerleştirilirken komşu herhangi bir diş kökü veya dokuya zarar verilmemekte ağzın doku bütünlüğü korunmaktadır. İmplant sayesinde hem fonksiyonel hem de estetik açıdan ağız sağlığı desteklenmiş olmaktadır.

implant tedavisiHangi Durumlarda Diş İmplantı Uygulanır?

Diş implant uygulaması diş kökü bütünlüğünün bozulduğu bir çok hastalıkta uygulanabilmektedir. Bunlar arasında fonksiyonel bozukluğa sebep olan rahatsızlıklar olabileceği gibi hastanın sadece estetik kaygıları da diş implantı uygulaması için sebep olarak görülebilmektedir. Dişlerin eksik olduğu çene bölgesinde zamanla kemik erimesi meydana gelebileceği için uygun görülen implant tedavisine bir an önce başlanılmalıdır.

Diş implant uygulamasına sebep olabilecek durumlar şu şekildedir;

  • Periodental hastalıklar
  • Travma
  • Çürük
  • Tam protezin kullanılamadığı durumlarda
  • Hiç diş olmayan alt-üst çene kemiklerinde
  • Tek diş kayıplarında ve yan dişlerin küçültmek istenmediği durumlarda
  • Uzun köprülerin desteklenmesi ihtiyacında
  • Aşırı kemik erimesi durumunda

implant nasıl yapılırİmplant Nasıl Yapılır?

  • İmplant uygulaması için öncelikle hastanın çene kemiği değerlendirilip uygun görülen implant kalınlığı, pozisyonu ve boyutuna karar verilmelidir. Buna karar verirken hastaya uygulanacak diş protezinin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Çeşitli radyolojik görüntülerle alt ve üst çene kemikleri incelenip ihtiyaç duyulan implant sayısı ve bölgesine karar verilir.
  • Ardından lokal anestezi altında çene kemiğinde implanta uygun oyuk açılmaktadır. Dişin yeni çekildiği durumlarda oyuk kendiliğinden hazır olduğundan implant uygulaması için ekstra bir işleme gerek kalmamaktadır.
  • Oyuk klasik cerrahi yöntem ve lazer gibi farklı şekillerde açılabilmektedir. Bu cerrahi işlem 4 farklı yöntemle yapılabilmekte; hastaya en uygun olanı seçilerek işlem başlatılmaktadır.
  • Oyuğa yerleştirilen implant vidası 2-3 ay süreyle yapay çene kemiği ile bütünleşmesi beklenir. Daha sonra ki aşamada protez diş yerleştirilebilmektedir.
  • İlk yöntemde diş çekilip direkt olarak oluşan boşluğa implant yerleştirilir. Oldukça pratik ve ağrısız bir yö
  • İkinci yöntemde lazerle çenede oyuk oluşturulup implant yerleştirilmektedir.
  • Üçüncü yöntem mukoza üzerinden direkt uygulanan küçük implantlar için olan yö
  • Dördüncü yöntem ise ameliyatla oyuk açılıp implantın yerleştirildiği yö
  • Bu yöntemlerden hastaya en uygun olanı seçilip tedaviye başlanmaktadır.

Tedavi sonrası dönem ise kişinin implanta verdiği tepkilere göre değişebilmektedir. Cerrahi işlem uygulanması durumunda post-op dönemde kanamalar olabilmekte ve ameliyat sonrası dikişler yaklaşık bir hafta sonra alınmaktadır.

Süreç sonrası ağrı oluşabilmekte ve sürekli ağrı olması durumunda hekim gözetimi önem arz etmektedir.

İmplant Diş Ömrü Ne Kadardır?

İmplant diş ömrü ağız ve diş hijyeni düzenli olarak yapıldığı takdirde ortalama 25 yıl kadar dayanabilmektedir.

İmplant Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

İmplant fiyatları belirlenirken birçok farklı unsur göz önünde bulundurulmaktadır. Hastanın kemik yapısı, kullanılan implantın markası, kaç adet implant uygulanacağı, implant uygulanacak olan bölge ve implantın boyutları implant fiyatlarını etkilemektedir.

İmplant fiyatlandırmasında bir genellemede bulunmak mümkün değildir. İnegöl Ortodonti Kliniği olarak size en uygun implant fiyatı teklifinden bulunabilmemiz için bizden ücretsiz randevu alabilirsiniz.

Cerrahi İşlemler

20 Yaş Dişleri

Yirmi yaş dişleri sağ ve sol çenede ikişer adet olmak üzere toplam 4 tanedir. Genellikle çene üzerinde yer kalmadığı durumlarda gömülü olarak kalırlar. Gömülü kalan 20 taş dişleri diğer dişlere zarar verebilir veya enfeksiyona neden olabilir, bu nedenle cerrahi yöntemlerle çekimi gerçekleştirilmektedir.

Sedasyon

Sedasyon diş hekimi korkusu olan hastalara, anestezi uzmanı tarafından çeşitli ilaçlar verilerek yarı uyutulma haline getirilmesidir. Kombine işlemlerde kullanılan bu yöntemde diş hekimi tüm tedavileri gerçekleştirdikten sonra hasta herhangi bir şey hatırlamaz.

Sinüs Lifting

Azı dişlerin yer alığı üst çene bölgesinde yeterli kemik yüksekliği olmadığı durumlarda implant yapmak amacıyla o bölgeye yapılan greftleme operasyonudur. 30 dakika içerisinde tamamlanabilen bu işlemde kemik oluşumu için 4-5 ay kadar beklemek gerekebilir.

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable.

Hızlı Randevu Formu